To brødre (1976)

Orginaltittel: Rich Man, Poor Man

Universal

DEN KLASSISKE, TV-MINI-SERIEN MED PETER STRAUSS, NICK NOLTE, SUSAN BLAKELY OG EDWARD ASNER

BOK 1, KAPITTEL 1-12
”To Brødre”, som er basert på den bestselgende romanen av Irwin Shaw fra 1970, viste seg å bli en meget vellykket mini-serie som vant 4 Emmy Awards og som endte opp som det nest beste programmet i TV-sesongen 1976-77.
Denne fjernsynstilpassede romanen som ble sendt fra 1. februar til 15. mars 1976, handlet om livet til Jordache-familiens første immigrantgenerasjon med sterkt fokus på forholdet mellom de to viljesterke brødrene Rudy (Peter Strauss) og Tom (Nick Nolte) mens de tar ulike retninger i livet. Den ene oppnår rikdom og makt mens den andre når avgrunnens rand, drevet og trukket av ambisjon, grådighet, opprør, kjærlighet og lyst samtidig som de konfronterer en rekke uforglemmelige skikkelser.
Satt til en kontekst med historiske tilbakeblikk som kommunisthets (McCarthy-tiden), Korea-krigen, studentopprør og svart revolusjon, samtidig som den tok opp risikotemaer som utroskap og alkoholisme, viste ”To brødre” seg å være banebrytende i sitt format og har ryddet seg en plass i TV-historien.


BOK 1, KAPITTEL 1 –4
To viljesterke brødre sloss om foreldrenes oppmerksomhet, og idet Den andre verdenskrig er over, starter en 20 år lang odyssé som vil føre den ene til stor rikdom og makt, og den andre til avgrunnens rand. Rudy (Peter Strauss) og Tom (Nick Nolte) Jordache, en immigrantfamilies to sønner, sloss begge om å vinne de bitre og desillusjonerte foreldrenes (Edward Asner og Dorothy McGuire) oppmerksomhet. Rudy er arbeidsom og ambisiøs, mens Tom er tøff og uavhengig, og tyr ofte til ondskapsfulle streker for å få oppmerksomhet. Rudys barndomskjæreste, Julie Prescott (Susan Blakely) prøver å overtale ham til å reise fra småbyen deres, og når Rudy vender henne ryggen, faller hun for Teddy Boylans (Robert Reed) tilnærmelser, byens rike playboy. Tom er i all hemmelighet vitne til det hele, og starter en brann i håp om å få Rudy til å komme. Imidlertid slår Toms plan feil, og faren forviser ham ut av byen og familien.

BOK 1, KAPITTEL 5 –8
Fødselen til Toms sønn, sammen med ekteskapet til Teresa og starten på hans lovende karriere som profesjonell bokser, har gitt ham de første lykkelige og stabile øyeblikkene i hans liv. Imidlertid begynner det foretaket han er nødt til å ha for å følge opp sin boksekarriere, å trekke livet hans ut av kontroll. Samtidig har Rudy gått ut fra college og akseptert en toppstilling i en forretning som eies av Duncan Calderwood. Mens han er på forretningsreise i New York, ser Rudy Julie, og finner ut at ekteskapet hennes med Willie Abbott er i ferd med å bryte sammen på grunn av arbeidet hans. På en av Toms kamper, krysses Tom og Rudys veier nok en gang. I løpet av det som skal bli en vanskelig gjenforening av brødrene, tar Tom Rudys tilbud om hjelp som uønsket veldedighet. I sinne over sin manns stahet, går Teresa fra Tom og tar sønnen med seg.

BOK 1, KAPITTEL 9 –12
Rudy Jordache og Julie Prescott gifter seg til slutt til tross for sterke innvendiger fra moren, Mary. Ekteskapet blir satt på prøve når Rudys politiske karriere og tapet av barnet deres, gjør Julie til alkoholiker. Samtidig har Tom blitt sjømann i handelsflåten og venn med en sort sjømann, Roy Dwyer (Herbert Jefferson Jr). De to blir nære venner, og drømmer om å eie sin egen båt en dag. Imidlertid trues den stabiliteten Tom hadde håpet på av en sadistisk skipskamerat, Falconetti (William Smith). Mens vennskapet mellom Tom og Roy blir sterkere, blir bare Falconettis hat til de to mer og mer intens. Tom når grensen for Falconettis endeløse trakassering, og konfronterer ham til slutt i et eksplosivt og voldsomt oppgjør som fører til at Tom blir kastet av skipet i New York, og må begynne og bygge opp livet sitt nok en gang

All filminfo

Våre brukere stemmer:

Aviser:

Regi: David Greene, Boris Sagal

Manus: Dean Franklin Riesner

Genre:

Nasjonalitet: USA

Produsent: Jon Epstein

Kinodistribusjon:

Produksjonsår: 1976

Kinopremiere: -

Lengde: -

Aldersgrense:

Skuespillere: Peter Strauss, Nick Nolte, Susan Blakely, Edward Asner, Dick Butkus, Michael Evans, Gloria Grahame, Dorothy McGuire, Robert Reed, Dennis Dugan

Se alle

Sett denne filmen?

Gi denne filmen et terningkast. Trykk på en av terningene for å gi din stemme.

Kino
Blu-ray/DVD
TV-oversikt

Kommende kinofilmer

Kommende Blu-ray / DVD-utgivelser

Kommende filmer på TV