Betal ned lån uten sikkerhet kjappere

Betal ned lån uten sikkerhet kjappere

Har du et forbrukslån du vil bli kvitt? Jo kortere rentene løper på lånet, desto mer penger sparer du. Her får du noen tips som kan hjelpe deg til å bli gjeldfri raskere.

Kostnadsfritt å innfri lånet tidligere

Det fine med å betale inn ekstra på et forbrukslån, er at det ikke medfører økte kostnader. Teknisk sett kan du ta opp lånet i dag, og innfri det innen 30 dager.

Det eneste du har tapt av penger da, er etableringsgebyret, samt rentekostnadene for den ene måneden. Bankene kan ikke ilegge deg gebyrer, eller ekstra renter av noe slag. Søk om å låne gjennom billige forbrukslån for å finne flere bra tilbud om usikret kreditt til lav rente.

Det samme gjelder dersom du vil betale ned ekstra på lånet. Det eneste du trenger å tenke på, er å melde fra til banken på forhånd. Spørsmålet er hvor pengene skal komme fra?

Ekstra kostnader i form av gebyrer og salærer kommer først når lånet regnes som misligholdt av kreditor. Å betale ned ekstra på lånet sparer deg derfor både for renteomkostninger, i tillegg til unødvendige gebyr.

Reduser forbruket ditt

I forbindelse med nedbetaling av gjeld, er det smart å tenke både smått og stort. Alle kroner som går til avdrag i dag, sparer deg for en slump penger en gang i fremtiden, i form av renter, og renters renter.

Derfor vil selv små bidrag utgjøre en stor sum samlet sett i fremtiden, så lenge de små bidragene er mange nok.

Reduserer du forbruket ditt med noen kroner, og bruker dette til ekstra innbetaling på forbrukslånet, blir kostnadene fort betydelig lavere.

De aller fleste har mye å gå på når det gjelder forbruk. Se om du for eksempel klarer å kutte 100 kroner per dag, og bruk dette til nedbetaling. Den lille summen blir til 3000 kroner i ekstra avdrag per måned, og nesten 40 000 kroner i løpet av et år.

Jobb overtid om du kan

Har du mulighet til å tjene ekstra ved å jobbe overtid? Hva om du tar en time til på jobben hver eneste dag? Dersom lønna etter skatt er 200 kroner, vil du klare å banke ned gjelda med over 4000 kroner i måneden (det er mer enn 20 arbeidsdager per måned). Per år nærmer du deg da 50 000 kroner i redusert gjeld. Med renter og renters renter, vil besparelsen bli betydelig.

Bruk feriepengene til nedbetaling

Om du dropper ferien i utlandet, og heller går for en gratis eller billigere variant på hjemmebane, gir feriepengene en gyllen mulighet for å redusere gjeld.

De fleste får en anstendig sum utbetalt i juni eller juli, og her trekkes det normalt ikke skatt. Feriepengene utgjør som regel også en større sum penger enn det vi får i netto lønn på en normal månedslønning.

Klarer du å komme deg gjennom feriemåneden med kun halvparten av feriepengene? Hvis svaret er ja – bruk resten til å banke ned forbrukslånet.

Forskudd på arv

Har du foreldre som er bemidlede, og som planlegger å la deg arve? Det er mange gode grunner til at arv bør utbetales i flere doser. Nedbetaling av gjeld er kanskje den mest nyttige formen for bruk av penger, og noe som regnes som den beste sparemetoden. Det du betaler ned i dag, betyr langt lavere kostnader i fremtiden. Det er normalt at jo eldre vi blir, desto bedre råd får vi. Blant annet fordi vi da normalt har mindre gjeld. Derfor er arv langt mer nyttig når vi er unge og betaler ned på lånene våre. Vurder å be foreldrene dine om et forskudd på arven.

Frigi midler fra andre lån

En velkjent metode for å betale ned gjeld raskere, er å be om avdragsfritak på det billigste lånet du har. Dette forutsetter naturligvis at du faktisk har flere lån, og gjerne boliglån eller studielån. Der er rentene normalt de laveste.

Be for eksempel Lånekassen om avdragsfritak et visst antall måneder. Avdragene du ikke betaler, bruker du så til å betale inn ekstra på forbrukslånet. Det samme kan gjøres med et boliglån.

Mange lån og kreditter? Refinansier først!

Om du har flere forbrukslån, og kanskje kredittgjeld på toppen, bør du først samle dette, før du går til verks med ekstra nedbetaling. Her kan det være lurt å søke om et samlelån hos Aconto, som du kan besøke her – https://aconto.no/.

Ved å refinansiere reduserer du normalt rentekostnadene, samtidig som du får færre terminomkostninger å betale. Skaff deg først et gunstig lån til refinansiering, og begynn deretter på de ekstra nedbetalingene.

Det litt skumle skattetrikset

En annen velprøvd metode er å delvis utsette innbetalingen av skatt, Du kan helt lovlig be om en redusert skatteprosent, og deretter bruke de ekstra midlene på månedslønna til å nedbetale gjeld.

Utfordringen med denne metoden er å ha nok penger til å betale det du opparbeider deg i restskatt i tide (feriepengene du får neste år er en mulighet). Klarer du det, vil du slippe renter på restskatten.

admin

Related Posts