Låne penger til bedrift

Låne penger til bedrift

Det å bygge en bedrift fra starten av krever utrolig mye. I hvert fall hvis man skal lykkes. Man skal være dyktig i det man driver med – og ha et pågangsmot ut av en annen verden. Statistikk fra 2014 viser at rundt 7 av 10 bedrifter går konkurs i løpet av sine første leveår.

Økonomi er en av hovedgrunnene til at folk legger ned bedriften sin. Man har rett og slett ikke penger til å drifte videre.

Det kan være to grunner til det. Enten har man for lav inntjening til å rettferdiggjøre driften. Eller så er kostnadene for høye. Uansett er veien til suksess lang og tungvint når man starter et foretak i Norge. Et bedriftslån er veien å gå for å skaffe de pengene man trenger. Hos Danskebank finner du mer informasjon om produktet.

Men det finnes en løsning som kan gjøre veien litt enklere. Du kan alltid kjøpe en bedrift.

Finne en bedrift til salgs

Første steg på veien er å vite hva slags type bedrift du er ute etter. Har du alltid drømt om å drive sportsbutikk? Har du interesse og kjennskap til internasjonal handel? Er du en mester på kjøkkenet og ønsker å åpne en restaurant?

Mulighetene er uendelige. Det finnes så mange måter å tjene penger på i Norge at man er nødt til å være veldig spesifikk når man sikter seg på en bedrift å kjøpe.

Det andre premisset er at bedriftseier ønsker å selge. Her skal man være veldig forsiktig når man trår frem. Aviser, blader, nettforum og Facebook er noen av kanalene som brukes til å kjøpe og selge bedrifter. Her er det også mange lokale variasjoner. Derfor bør du undersøke hvilke fora som er vanlig å benytte i ditt område.

Netthandel eller digital markedsføring

Markedsføring på nett er en nisje som blir viktigere og viktigere i dagens samfunn. Før kunne man drive bokhandler, bilverksteder og sportsbutikker uten å være synlig på nett. Det går ikke lengre. Folk er nesten avhengig av å sjekke nettsiden din før de gjør en kjøpsbeslutning – i hvert fall på større kjøp.

Derfor har det vokst frem en stor industri på nett. Det er faktisk ganske enkelt å tjene (litt) penger på nett i disse dager. Alt du trenger er en brukervennlig plattform (app, blogg, nettside, etc.) og litt trafikk.

Flippa.com er et veldig bra sted å starte. Her møtes kjøpere og selgere av internettbedrifter hver eneste dag, og det er godt mulig å gjøre et kupp. Allikevel bør du passe på at trafikk- og inntektstall faktisk er reelle før du gjør et kjøp. Det er lett å bli lurt av svindlere på internett.

En fordel med å eie en internettbedrift er at man ikke har noen lokal tilhørighet. Man kan enkelt ta seg ferie når man ønsker det. Og laptopen kan bli med i bagasjen hvis man har behov for å jobbe.

Hvordan skal man skaffe penger?

Alt handler ikke om å finne bedriften som passer for seg og sine behov. Man er også nødt til å ha nok penger for å fullføre kjøpet.

I og med at det kan koste mye penger å kjøpe en bedrift, så er det vanlig å låne penger. De aller færreste bankene i Norge gir lån med sikkerhet i bedriften. Du skal være veldig god for å overbevise banken om at investeringen din er trygg nok til at de skal gå med på en sånn avtale.

Hva betyr det? Jo, at du blir nødt til å søke om lån uten sikkerhet.

Skaffe forbrukslån raskt

Først kan vi nevnte at det ikke er noen regel om at forbrukslånet blir utbetalt så kjapt.

Men det er veldig vanlig for norske forbruksbanker å ha kort behandlingstid. Mye av grunnen er at hele prosessen har blitt digitalisert. Du skal ikke lengre booke et møte med bankansatte og spørre om lån.

Nå kan du søke forbrukslån på internett. Flere titalls norske banker står klare til å gå gjennom din søknad. Og ikke vær redd for at bankene skal vurdere finansieringsobjektet ditt. Når du søker forbrukslån er du nemlig ikke forpliktet til å si hva pengene skal brukes på.

De viktigste punktene

Det å kjøpe en bedrift kan virke lettere enn å starte fra bunn.

Heldigvis er det mulig å låne penger. Man skal alltid tenke på hvordan økonomien til bedriften forløper seg. Det å skille privatøkonomien fra bedriftsøkonomien er alfa og omega. Et annet viktig punkt er å sikre at man har nok inntekter til å betale ned lånet. I verste fall kan du ende opp med et lån med forholdsvis høy rente, og en bedrift som ikke genererer særlig med inntekt.

admin

Related Posts